top of page

De store og de små på Father's HomeSelina – en ung pige i Father's Homes uddannelsesprogram

Torsdag den 15. april i år fik Selina, som er uddannet biolog, arbejde hos en virksomhed, som producerer flaske-vand. Det er en stor virksomhed i hastig udvikling, og Selina arbejder i afdelingen i Kumasi, der ligger knap 300 km nord for Father's Home (FH) i Takoradi.


Støtte til en uddannelse

Selina er ikke vokset op på FH, men efter gymnasiet ansøgte hun FH om støtte til at læse videre på universitetet. Hvert år får bestyrelsen for FH ansøgninger fra mange unge, som har brug for hjælp til at betale deres uddannelse. Bestyrelsen læser ansøgningerne og ser de unges eksamenspapirer, og hvis de konstaterer, at den unge er dygtig og tror på, at den unge vil arbejde seriøst med sit studie og senere være med til at løfte sit land, så hjælper de. I år støtter FH ca. 40 unge som Selina og hendes bror.

Selina er vokset op i en familie bestående af hendes mor og tre søskende. Hendes mor tjente penge til familiens behov ved at hjælpe sin søster i et lille bageri. På et tidspunkt blev moderen syg, og forskellige læger vurderede, at hun ikke kunne holde til den stærke varme i bageriet, så hun måtte stoppe med sit arbejde.

Herefter blev det svært for hende at klare udgifterne til børnenes uddannelser, så det var en stor lettelse, da FH tilbød at betale for Selinas universitetsuddannelse. FH har også støttet Selinas lillebror, Eliot, som nu er i gang med sin National Service, hvor han arbejder som lærer på et gymnasium i Shama, knap 30 km nordøst for Takoradi.


FHACE – Father's Homes egen skole

Efter 14 ugers hårdt arbejde har FH holdt en ”anerkendelses-fest” for de ansatte på FHACE. Da skolen lukkede op igen efter Covid-nedlukningen, måtte de ansætte nye lærere, da de ”gamle” var gået i gang med studier eller var flyttet fra byen.

Disse nye lærere har arbejdet hårdt og med stort engagement og blev derfor inviteret på et festligt måltid mad, efter at børnene var taget hjem på tre ugers ferie. I skrivende stund går der 43 børn i skolen.


Adwoa tuller omkring

I begyndelsen af marts 2020 flyttede lille Adwoa ind på FH, fordi hendes mor var psykisk syg og ikke kunne varetage hendes behov. Adwoa var dengang ca. syv måneder, og hendes fødder og ben sad helt forkert. FH tog hende hurtigt til en specialist, som midt i marts lagde hendes ben i gipsskinner for at få dem rettet ud. Da hun var fri af gipsen, måtte hun i maj måned igennem en mindre operation af den højre fod. Herefter fulgte en periode med særlige sko, som skulle holde hendes fødder i den rigtige stilling i forhold til benene. Og nu, kære venner, kan hun gå!


Her kan du se et lille videoklip med Adwoa der går


Vi ved ikke, hvor Adwoa havde været uden Father's Home, men med den hjælp og støtte hun får her, er hun et rigtig godt sted!

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page