top of page

Elena - en mønsterbryder


Elena som barn med sin bror

Når man kører ad hovedvejen fra Onesti mod Bacau, kommer man cirka halvvejs til landsbyen Sanduleni.

Tylstrup frikirke besøgte i 1999 denne by. Dengang var Elena ikke født. Nu er hun 20 år. I alle disse år har vi besøgt familien mindst en gang om året.


Et ødelagt hjem

Elenas far er alkoholiker, og derfor havde de næsten aldrig mad eller tøj nok, og når han kom fuld hjem, var han ofte voldelig. Elenas mor har kæmpet hårdt hele livet for at holde sammen på familien, ofte med arbejde fra 7.00 morgen til 21.00 aften og derefter hjem for at passe de hjemlige forpligtigelser. Faderen arbejdede ind imellem, men kom næsten aldrig hjem med penge. De blev omsat i alkohol på vejen hjem. Det skete også, at lønnen blev udbetalt i hjemmelavet vin.


I dag er familien skilt. Elenas mor og bror bor og arbejder i Italien. Elena bor på kollegie i Iasi, og hendes far lever videre i sit misbrug.


Skoleprojekt

I 2007 kom Elena i DDM’s skoleprojekt. Hun udmærkede sig fra begyndelsen som en meget dygtig og flittig elev. Selv om der kun var ét bord i deres lille lejlighed og ofte meget uro, fik hun topkarakter i skolen.

Efter grundskolen tog Elena en meget fin eksamen fra gymnasiet, så fin at hun har fået friplads til at studere på universitet. Det vil sige, at hun får betalt studieafgiften og får billigere husleje på kollegiet.


Tænk stort

Elena er en af de fire piger, vi (DDM) hjælper med at få en universitetsuddannelse. Hun studerer til havearkitekt på Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina i Iasi.

"Tænk Stort" er et projekt, der er målrettet til dygtige unge mennesker, der har været i DDM’s skoleprojekt.

Vi hjælper studenterne med tilskud til husleje, daglige fornødenheder og studieudgifter. Det er så vigtigt, at også de fattige får muligheder, så at deres ressourcer kan bliver brugt til gavn for dem selv og for samfundet.


Sammen med Efterskolen Lindenborg

Da vi i 2019 var på skoletur til Rumænien med Efterskolen Lindenborg, så vi behovene og hørte om drømmene.

På turen talte vi om muligheden for at hjælpe unge mennesker i Rumænien, og sammen har vi udviklet projektet Tænk stort.


Læs mere om projektet her og om hvordan man kan støtte. Det er en mulighed for alle.

58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page