top of page

Et kludetæppe med finurlige frynser


Steffen Pedersen har skrevet en skøn bog om sin slægt og sit liv, der med humor og indsigt beskriver en hverdag og en virkelighed, der snart er de fleste ude af syne.


I nogle korte træk føres læseren helt tilbage til 1600-tallet, men hurtigt kommer den tid frem, som mange endnu kan huske. Og så får vi med forfatterens glimt i øjet fortalt det, der kunne virke som Livet i Lidenlund, men som hele tiden rummer perspektiver, der favner en langt større virkelighed.

Skønne beretninger om dem, der i det store kludetæppe blev knyttet sammen pga. ydre omstændigheder, kærlighed, fattigdom og overskud, inspirerer læseren til at være opmærksom på hverdagens muligheder.


Missionæren fra Amager

En af de skønner perler er historien om Stella, der som den eneste i sin familie syntes, at Bethelkirken på Tingvej i København var noget at interessere sig for. Men det gjorde hun altså – og mange år sener er hun missionær i Kina og gift med Enoch Rostø.


Danmarkshistorie set fra gulvet

Den omfattende og detaljerede bog vidner om ganske meget slægtsforskning føjet sammen med mange fængslende og fornøjelige historier fra det virkelige liv. De markante begivenheder i Danmarkshistorien ses og beskrives fra hverdagens vindue.

I et længere afsnit får Ruth, Steffen Pedersens hustru, pennen og fortæller om sin slægt og årene fra hendes ungdom med ansættelse som tjenestepige hos gode familier, og rige direktører, hvis bekendte var skuespillere og fruer i mink.

Tænk, hvis alle kunne leve et langt liv i modgang og i medgang med samme taknemmelighed.

107 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page