top of page

I Aalborg går vi på to ben

Opdateret: 14. maj 2021


Aalborg er en by som i løbet af de sidste 20-30 år er stort set forvandlet i det visuelle udtryk med flot havnefront, stort nyt musikhus, mange nye lejligheder og flotte bygninger i stedet for store, gamle industri bygninger.

Siden 00’erne har en gruppe af fri- og folkekirkepræster mødtes og bedt for byens transformation. At bede i fællesskab gør en forskel indad imellem kirkenerne og udad til verden omkring os. Det fortæller, at vi vil byen og mennesker i byen noget godt, at der er håb for vores by.


I Aalborg længes vi efter en by, hvor Guds rige bryder frem, hvor mennesker med behov får hjælp. En by, hvor mennesker tager del i Guds genoprettelse af deres liv og by.

Bethaniakirkens historie viser et hjerte for byen på forskellige måder med legestue, flygtninge og integrationsarbejde, hvor man igennem årene på forskellige måder har forsøgt at bringe håb til byen.

Vi længes efter at være et fællesskab i byen med plads til alle generationer og alle nationaliteter, og hvor Jesus er i centrum.

Vi arbejder på og længes efter, at Bethaniakirken i fremtiden kan være med til at bringe håb for Aalborg ved at stå på 2 ben.


Det ene ben: Arbejdet igennem kirken

Vi ønsker at sprede håb og liv igennem forskellige arrangementer, nogle tilbagevendende og andre kun en enkelt gang. Her vil vi hjælpe med forskellige behov i løbet af året som f.eks. julegavehjælp, feriepakker, skoleklar, maduddeling og fastelavn.

Vi er i gang med at etablere Familienetværket Aalborg Centrum. Det har indtil videre kun har været online, men vi håber det kommer til at være et initiativ, hvor mennesker vil opleve at finde fællesskab og hjælp, finde ind til troen på Jesus og finde ind i menighedens liv.


Det andet ben: Den enkeltes liv, der hvor vi bor

Vi kan ting sammen i fællesskabet i kirken, men Gud kalder os til at gå ud af kirken og være Guds hænder og fødder der, hvor vi bor og lever. Så troen og det kristne liv ikke bare er noget som foregår, når jeg er i min kirkebygning.

For vi skal leve som disciple af Jesus, der hvor vi bor. Vi skal være håbet, lyset og hjælpen. Det gør vi ved at engagere os i foreninger, i arrangementer, i bestyrelser, i sportsklubber, være gode naboer, gode kollegaer og venner. På den måde kan vi være med til at sprede Guds rige, lige der hvor vi er, være genspejl af verdens lys og bringe håb.

Vores håb for Aalborg er baseret på de to ben. Vi gør ting sammen i kirken, og vi vil udruste mennesker til at leve som disciple lige der, hvor de er.

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page