top of page

I tæt kontakt til Skaberværkets Herre

Ved at genlæse TRO TIL TIDEN, blev jeg virkelig mødt af den tidsrelevans, skriftet afspejler.


I en serie af artikler stiller MAGASINET skarpt på dokumentet, TRO TIL TIDEN, der udkom i 2013. Med fokus på nogle af de helt centrale emner, som vores kristne tro og hverdag indeholder, forsøger dette dokument at præsentere de byggeklodser, som de allerfleste af os i vores lokale menigheder efter to års dialog kunne være enige i som bærende elementer.TRO TIL TIDEN er et godt udtryk for den retning vores egen kirke i Thisted går i. Det gælder

f.eks. i forhold til ansvaret for skaberværket og det dobbelte kærlighedsbud, der kalder os til at række ud med evangeliet og være fyrtårn på vores egn. Men også de mange etiske spørgsmål, som den kristne kirke til stadighed udfordres på.


Livet

Tro til tiden er bygget op om fire hovedafsnit:

Livet i Guds verden - Livet i Jesus Kristus - Livet mellem mennesker - Livet i kirken.

Det, der helt fra starten har været et af Missionsforbundets kendetegn, Livet over læren, afspejles tydeligt i sammenskrivningerne af, hvad Missionsforbundet stod for i 2013, hvor dette skrift blev færdiggjort.


Gennemtænkt og udfordrende

Det er virkelig gode og gennemtænkte afsnit, hvor jeg genkender mig selv, min egen tvivl og udfordringerne til at påtage mig det ansvar og den udfordring, vi til enhver tid har som kirke.

Men det er også et skrift som udfordrer og tvinger mig til refleksion og ydmyghed i den opgave, vi er sat ind i.

Der er stor bredde og rummelighed i de formuleringer, der er i TRO TIL TIDEN.

Det er godt og nødvendigt, men når man står, som leder i en kirke, har man også brug for en ramme, som man agerer indenfor i den forståelse, som fællesskabet er nået til.

Så udfordringen består i til alle tider og i alle situationer i kirkens og ens eget liv at være i tæt kontakt til Skaberværkets Herre. Lytte til Helligåndens ledelse og være i dialog med de medkristne, vi er sat i tjeneste med.


At kunne rumme og sætte ramme

Jeg synes, at tro til tiden afspejler det samfund, vi lever i:

Vi er på vej og i den bevægelse udfordres vi til både at rumme og stå fast. Det er et stort dilemma, og vigtigt at vi hjælper hinanden.

Jeg er stolt over det arbejde, der blev lavet i Missionsforbundet med TRO TIL TIDEN i 2013. Men det udfordrer mig også, fordi vi hele tiden er i bevægelse, og der er ingen korte svar.

TRO TIL TIDEN fortjener bestemt at blive genlæst.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page