top of page

Mænd i MyanmarVi kan godt have vores gode ideer om, hvordan man skal opføre sig og behandle sine medmennesker, og vi kan også godt kritisere dem, der ikke gør, som vi synes. Men ofte er der en baggrund


Myanmar – tidligere Burma – har en forfærdelig historie med kaos, krig og vold. Gennem årtier er generationerne opfostret med had og foragt overfor visse befolkningsgrupper. Det er nedlagt som farlige frø fra man er lille, at der er nogen, man skal bekæmpe og gerne må smide ud af landet. Længe før man er 18 år, kommer man i krig og lærer at skyde for at dræbe – man bliver måske taget til fange, udsættes for tortur med de mest opfindsomme og grusomme metoder, slippes fri eller flygter hvis man er heldig.


Og en dag er man hjemme, måske får man sig en kone og endda børn, men kompasset for at afgøre, hvad der er ret og uret, er meget ofte slået i stykker. Det afføder vold, misbrug, voldtægt, druk, kriminalitet og alt muligt andet. Og er det så mærkeligt?


Velkommen til virkeligheden

Ved siden af de mere almindelige opgaver med at opbygge de små landsbysamfund i Myanmar trods krig og forfølgelse (med penge fra CKU/Danida), er det også blevet lagt i vores hænder at hjælpe ofrene for de rædsler, der knytter sig til ituslåede drenge og mænd, hvis egne grænser er blevet overtrådt så ofte, at de ikke ved, hvordan de skal opføre sig.


I den allerseneste rapport fra vores samarbejdspartner, KWEG, fik vi indblik i, at de med henblik på at rejse retssager de sidste måneder har håndteret 12 overgreb: Seks voldtægter, hvoraf de fem var på piger under 18 år, to seksuelle krænkelser, en oversprøjtning med syre af en ekskone, et mord og en sag om vold i hjemmet. På deres bord ligger der ni nye sager.


Vi står ved deres side – og fortæller dem det konstant. De er ikke alene i deres kamp. Og vi selv står fast på at vise den omsorg for vores næste, som vores mester og livs lys viste os som vejen til en bedre verden.


Nedbrændte hjem

I online-mødet med vores medarbejdere i Yangon, sidst i februar, fik vi et spørgsmål: Vi har lidt penge tilovers fra jeres seneste donation (fra CKU/ Danida), fordi kursen har ændret sig. Må vi bruge de penge til at hjælpe tre af vores medarbejdere, der har måttet flygte fra deres landsby, mens de så deres hjem blive brændt ned af militærregimets folk? Hvad tror du, vi svarede? 


Her kan du læse mere om vores arbejde i Myanmar og Thailand

Herunder fortæller Peter Götz om arbejdet i Myanmar og hvordan vores arbejde i landet begyndte.71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page