top of page

Tænk hvis vi lige kunne besøge Eileen og Jesper i IlulissatKender du det, at have lyst til at drømme sig et sted hen. Det gør Hanne fra Grønlandsudvalget.

Hun har drømt sig på besøg i Ilulissat, hvor Eileen og Jesper den seneste tid har været volontører i INO-kirken. Tag med på turen!


Hvis jeg om en uge landede i Ilulissat for at besøge jer, Eileen og Jesper, hvordan ville jeg så kunne kende jer i lufthavnen?

Vi er cirka et hoved højere end de fleste andre. Ellers kan du genkende os på det tykke vintertøj og Jespers pelshue, og desuden har vi et stort smil på læberne.


I ville jo nok sørge for at vi kom hjem til jer bagefter, hvordan bor I egentlig nu, hvor I er volontører i INO-kirken i Ilulissat?

Du er meget velkommen i vores hjem, som også er INO-kirken i Ilulissat. Her har vi vores eget værelse, mens vi deler badeværelse med en anden ung pige, som også bor i kirken. Derudover har vi et stort køkken, der ligger i kirkens café. Vi bruger også gerne multisalen, kirkesalen og cafeen til både hygge og arbejde.


Jeg kan ligeså godt få afklaret med det samme, hvordan det er med Covid 19 hos jer i Grønland? Hvilken indflydelse har det på jeres hverdag?

– Generelt har Covid 19 ikke fyldt ret meget i den tid, vi har været heroppe, og det skyldes primært, at byerne er så isolerede fra hinanden. Dog har der her efter nytår været et stort udbrud her i byen, så mange af kirkens og byens aktiviteter lige nu er aflyst. Vi glæder os til, at aktiviteterne kan starte igen!


Hvad er det bedste og det værste ved vintertiden for jer, der kun har prøvet det denne ene gang?

Det bedste er sneen og vinterlandskabet. Sneen er med til at lyse meget op i vintertiden, og noget af det dejligste ved vinteren er mulighederne for at se nordlys.

Desværre fratager mørket lysten til at komme udenfor, og det begrænser mulighederne for at lave ting udenfor. Det er fx sjovest at gå ture, når det er lyst. I mørketiden har vi også haft et rimelig lavt energiniveau, hvilket er meget ærgerlig.


Det I laver som volontører, hvad er det? Laver I det samme eller noget forskelligt?

For det meste laver vi de samme ting og arbejder sammen. Vi bruger en del tid med Gud, hvor vi bl.a. læser i Bibelen, synger lovsange og beder. Derudover har vi startet en ungdomsgruppe, som vi mødes med hver fredag.

Vi har også startet børnekirke op med undervisning, sang, lege og kreative aktiviteter. Ellers deltager vi i kirkens aktiviteter som onsdagsbøn og fællesspisning. Vi bruger også rigtig meget tid på at være sammen med folk fra menigheden. Det går det meste af vores hverdag med. J


Nå, men det skal ikke blive snak alt sammen, hvad skal vi have at spise?

I aften spiser vi spiser kartofler, frysegrønsager stegt på panden, frikadeller og sovs.


Hvis jeg må ønske, så vil jeg meget gerne have rødfisk, og helst ikke sæl J

Det er helt i orden, vi foretrækker nu rensdyr eller hval fremfor rødfisk og sæl.


Uhm, det lyder også lækkert! Er der ellers noget sjovt, som I synes man skal opleve, når man er på jeres kanter?

Vi vil helt klart anbefale at gå en tur ned til Isfjorden. Her ligger der altid kæmpe isbjerge. Det er meget smukt og fascinerende. Ellers har byen også nogle hyggelige museer, fine spisesteder og smukke vandreruter. Hvis man kommer om vinteren, skal man ikke gå glip af en tur på hundeslæde, det er virkelig en god oplevelse.


Er der noget I gerne vil have alle os herhjemme i Danmark, der tænker på jer, til at bede for?

I må gerne bede for, at vi må opleve vækst i kirken og ungdomsgruppen. Desuden har vi et stort ønske om at aktiviteterne fortsætter, når vi tager hjem, og derfor er der brug nogle, som vil tage ansvar og føre det videre.


Hvis der går nogle rundt og tænker på at tage til Grønland og arbejde eller blive volontør, hvad er jeres råd til dem?

Vores bedste råd til nogle, som overvejer at komme herop, er, at man finder en, som man kan gøre det sammen med. Det er en meget stor velsignelse, at vi er to sammen om at være volontører, og det styrker os hver især. Ellers synes vi også, at det er vigtigt, at man lægger beslutningen over i Guds hænder. Det har båret os igennem at vide, at vi er dér, hvor Gud ønsker, vi skal være.


Tusind tak, fordi I var med på ideen og tog imod mit ”interview-besøg”

Guds kraft, fred og kreativitet til jer!65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page