top of page

Nyt fra Generalsekretæren

Himmelske dage i Roskilde

Himmelske Dage er en stor økumenisk kirkefestival, der i 2022 foregår i Roskilde i Kristi Himmelfartsdagene 26. til 29. maj. Der forventes et deltagerantal på mellem 25.000 og 30.000.

Her vil man møde bredden af dansk kirkeliv, der samles omkring temaet: Grib fremtiden.

Sammen med Folkekirken, Den Katolske Kirke, Den Anglikanske Kirke og en række migrantkirker sætter også frikirkerne deres præg på disse dage. Evangelisk Frikirke Danmark vil være til stede med en stor udstilling på Mulighedernes Marked midt i Roskilde.


Meget at komme efter

Dagene byder på et væld af oplevelser med flere internationale talere. Det gælder navne som Thomas Sjödin, Peter Halldorf og den congolesiske nobelprisvinder Dennis Mukwege. Ravi Chandran, præst i International Christian Community Church, Kbh. vil stå bag Prayer for the World, Bøn for verden, som begynder i Domkirken og slutter med et fakkeltog gennem Roskildes gader.

Frikirkerne opfordres til at indsamle en god kollekt til støtte for Himmelske Dage. Poul Kirk, der repræsenterer FrikirkeNet og sidder på formandsposten for den store kirkefestival, har sat 300.000 kr. som mål for frikirkernes bidrag. Til sammenligning kan nævnes, at Roskilde Stift alene bidrager med fire mio.


Sommerstævne efter tre år

Med to års aflysninger ser vi frem til at mødes til Sommerstævne på Efterskolen Lindenborg. Nu er restriktionerne væk og vi ser frem til et fantastisk stævne i uge 29.


Ved deadline for dette nummer af Eftertryk arbejdes der på højtryk på at få de sidste aftaler på plads til et rigtig godt program. Vi har denne gang oplevet, at det har været vanskeligere end tidligere at lave aftaler. Måske fordi folk har været tilbageholdende på grund af restriktionerne.

Vi vil i næste nummer af Eftertryk kunne præsentere årets program for Sommerstævne 2022.


Forandring

Nyt i år er, at der bliver flere danske talere og at stævnet slutter fredag i stedet for lørdag. Åbningsmødet bliver søndag formiddag den 17. juli kl. 11.00.

Under stævnet vil der blive en markering af vores kirkesamfunds nye navn, da det ikke var muligt at gennemføre de to vinterstævner, som skulle have markeret begivenheden.Fra menighederne


Vestermarkskirken i Grindsted inviterer til Bøn og lovsang for 2022. Dette sker gennem en række arrangementer hen over vinteren og foråret. Torsdag den 24. februar er der Bøn og lovsangskoncert. i løbet af foråret inviteres der desuden til to bønnevandringer i byen.

Missionskirken i Rønne står overfor at skulle tage afsked med deres præst gennem fem år, idet Camilla Westen har valgt at opsige sin stilling. Familien har besluttet sig for at flytte til Jylland, og er åben for, hvad Gud leder til i forhold til fremtidig tjeneste.


Saralystkirken i Århus søger en lovsangsleder til en deltidsstilling på 8-12 timer. Stillingsannoncen kan læses kan læses på kirkens facebookside. 

Nyttige noter


Nyt hjem søges til den historiske samling

Evangelisk Frikirke Danmark har en fin og stadig voksende samling af historiske dokumenter og artefakter. Samlingen fylder lige nu cirka 4 meter reoler og befinder sig på Lindenborg. Der kan den ikke blive på grund af risiko for fugt.


Den historiske samling har derfor brug for et nyt hjem og en omsorgsfuld kustode eller arkivar, som vil arbejde med at vedligeholde samlingen.

Hvis I i din kirke har plads og kræfter til at påtage sig opgaven, så henvend dig venligst til Brian Kjøller: bk@evfri.dk - eller ring gerne for evt. spørgsmål: 5055 5100.Velkommen til Årsmøde i Evangelisk Frikirke

Dato: Lørdag d. 21. maj 2022

Sted: Vanløse Frikirke, Jernbane Allé 29, 2720 København

Angående valg til landsledelsen:

På valg er Ruth Cilwik Andersen, Jacob Ryborg Muff og Flemming Frandsen.

Ruth genopstiller som kandidat til Landsledelsen. Det gør Jacob og Flemming ikke.Missionsrådet

Missionsrådet er stedet hvor de fire udvalgsformænd for vores indsatser i Grønland, Rumænien, Ghana, Thailand og Myanmar mødes og taler sig sammen om den fælles opgave: International Mission i Evangelisk Frikirke Danmark. Mødet ledes af Missionssekretæren.

Senest havde vi møde i Aarhus, hvor dog Hanna Gohr Jensen fra Grindsted (Rumæniensudvalget) i sidste øjeblik måtte melde fra pga. en positiv Covid-19 test.


Missions- og inspirationsmøde

Missionsrådet er for alvor ved at finde sine ben og alle oplever vi det som en hjælp at dele erfaringer og tale om prioriteringer. Vi glæder os til at mødes med alle udvalgsmedlemmerne til et missions- og inspirationsmøde lørdag 1. oktober. Gæsterne er to ledere fra CKU, Center for Kirkernes Udviklingssamarbejde, Thomas Spanner og Ann-Christina Gamilscheg.

57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

댓글


bottom of page