top of page

Sommerstævne '23Et fællesskab, der samler og sender

Mød andre kristne på tværs af grænser og bliv inspireret til at gå ud i verden


Sommerstævne ’23 er et møde med andre mennesker på tværs af menigheder og kirkesamfund. Du får mulighed for at opleve et større kristent fællesskab end det, du færdes i til dagligt. Du bliver udfordret af kompetente undervisere, bliver klogere af inspirerende foredrag, lærer nye lovsange, kommer alt for sent i seng efter dybe diskussioner med nye venner. Det er nu, du tjekker, om der er kryds i kalenderen ud for uge 29.


Sendt…

I år er Sommerstævnets tema ”Sendt…”. Gud sender mennesker: Det er en af de røde tråde i Bibelen. Gud sender os til tjeneste for Ham og Hans rige – til gavn og glæde for de mennesker, vi møder. Gud sender fortsat mennesker. I det nære miljø og til fjerne egne af kloden. Derfor sætter Sommerstævne ’23 fokus på, at vi er mennesker, der er sendt af Gud.


John McGinley

Under en studietur til London i efteråret 2022 mødte Aalborg Præstenetværk John McGinley. Han efterlod så stort indtryk, at der var enighed om, at han skulle besøge os på Sommerstævnet ’23.


John McGinley er præst i den anglikanske kirke (Church of England). Han fortæller, at han allerede som ung præst i Leicester havde en længsel efter bringe evangeliet til mennesker, der ikke kender Jesus. I dag er denne længsel fortsat bærende i hans tjeneste. John McGinley arbejder for “The Gregory Centre for Church Multiplication”, der er Church of Englands missionsorganisation i England. Centret skal hjælpe kirker til at nå mennesker på nye måder. John McGinley arbejder med undervisning og træning af lægfolk, der ønsker at etablere nye trosfællesskaber.


På Sommerstævne ’23 underviser John McGinley to formiddage med udgangspunkt i Lukas-evangeliet, kapitel 10, vers 1 – 11. Han taler om teksten som et billede på kirken, der sendes af Jesus ind i vores samfund. 72 anonyme følgere får i teksten magt og autoritet: Det får vi også i dag, men det kræver mod at gå ud!


John McGinley taler også på et aftenmøde om behovet for Helligåndens kraft ud fra Apostlenes Gerninger, kapitel 1. Mission uden Åndens kraft bliver nemt pres og forpligtelse. Det er i Åndens kraft, vi oplever glæde og begejstring.


Endelig er der mulighed for at møde John McGinley til et seminar, hvor han sætter fokus på kirkeplantning: Sammen udforsker vi hvad, hvordan og hvorfor ud fra forskellige historier om, hvad Gud gør rundt om i verden.


Nyt stævneudvalg i arbejdstøjet

I år er al planlægning af Sommerstævnet samlet i et enkelt udvalg. På den måde er både ansvar og overblik samlet et sted. Pia Rosendal Daugaard, ansat på Evangelisk Frikirke Danmarks sekretariat, er stævnekoordinator. Hun forsøger at holde styr på økonomi og planlægning og resten af udvalget, der består af:

  • John Nielsen, John Lorenzen og Tomas Lindholm fra Evangelisk Frikirke Danmark.

  • Torben Andersen, Lars Midtgaard og Lotte Boeriis fra Baptistkirken i Danmark.

  • Mette Sloth og Christoffer Bækgaard fra de to ungdomsorganisationer Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund og Evangelisk Frikirkes Børn og Unge.

Derudover består udvalget af to kommunikationsmedarbejdere, Astrid Andersen og Henrik Andersen.


Alle glæder sig til at planlægge og afvikle sommerens absolutte højdepunkt. Der er optimisme, god stemning og højt humør, når udvalget mødes.


Følg med!

Du kan følge med på Sommerstævnets webside: https://www.sommerstaevnet.dk/ og på Sommerstævnets sociale medier:

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page