top of page

Sommerstævne skifter lokation

|   Af John Nielsen, generalsekretær

 

Kort før jul modtog menighederne en information om, at det ikke bliver muligt at afholde Sommerstævne i Lindenborg i 2024. Det er med stor bedrøvelse, at vi har set os nødsaget til at flytte stævnet væk fra Lindenborg i år.

 

Naboklage og bureaukrati

Naboklage og bureaukrati er årsagen til den drastiske beslutning. Naboklage over støj fra Sommerstævnet førte i løbet af efteråret 2023 til en granskning i Lejre Kommunes interne arkiver for tilladelser og gældende lokalplaner. Det udmøntede sig i en kommunal beslutning om, at Efterskolen Lindenborg skal søge om en landzonetilladelse til at afholde camping. Til trods for at der har været afholdt camping hver sommer de sidste mange år.

Lejre Kommune er positivt indstillet, men en nabohøring står over deres tilladelse. Så hvis det kommer til klager og en afgørelse, der falder ud med en afvisning på landzoneansøgningen, vil det ikke være lovligt at etablere campingplads i 2024.

Som arrangører af stævnet har vi derfor været nødsaget til at se os om efter andre muligheder.

 
Sommerstævne flytter til Mariager

Resultatet er blevet, at Sommerstævne i 2024 afholdes i Mariager. Her lejer vi os ind hos Mariager Høj- og Efterskole, som har nogle rigtig gode faciliteter. Mariager er desuden en lille hyggelig ferieby med charmerende gamle bindingsværkshuse, et hyggeligt havneområde og en klosterby siden 1400-tallet.

Indstil derfor din GPS til Mariager i uge 30. Det bliver et godt Sommerstævne.24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page