top of page
Efterskolen Lindenborg

 

Midt i et af Sjællands smukkeste områder lige ned til den sydligste spids af Roskilde Fjord ligger Efterskolen Lindenborg.

 

Skolen, der tidligere (1956-2006) lå i Espergærde har Evangelisk Frikirke Danmark som sit kirkelige bagland. Det er en kristen musik- og idrætsefterskole med værdierne i fokus. Her er tid til DIG, tid til HINANDEN og tid til DET, DER ER STØRRE.
På Efterskolen Lindenborg skal man ikke tro noget bestemt for at blive elev, men man kan forvente at møde medarbejdere og elever, for hvem kristentro er det livsgrundlag, der giver formål og retning i livet.

 

Man møder mange forskellige mennesker på skolen, og man opererer i mange forskellige kontekster.

Alting har en tid,

En tid til at fødes, en tid til at dø.

En tid til at græde, en tid til at le.

En tid til at omfavne, en tid til ikke at omfavne.

En tid til at elske, en tid til at hade.

(Uddrag fra prædikernes bog, kapital 3)

 

Dette vers er meget rammende for, hvad elever og lærere kommer til at møde. Præcis som livet nu engang er, med op og nedture, hvor man følges ad i svære og lyse stunder. Et efterskoleophold på godt og ondt.

Tid til DIG, Tid til HINANDEN og Tid til DET, DER ER STØRRE, er grundlæggende og iboende værdier i mennesket. Et menneskesyn, der anerkender det enkelte menneskes søgen efter det gode liv. En retningssans, et indre kompas for vores prioriteringer - et bud på hvordan vi behandler hinanden.

bottom of page