top of page

GRØNLAND

IMG_1595.JPG
IMG_2123.JPG

Tag med på en hurtig tur til Grønland, hvor vi vil fortælle om Evangelisk Frikirke Danmarks engagement I fortid, nutid og fremtid.

Vores arbejde i Grønland

Ilullissat – Qupaloraasuuk klubbi

Evangelisk Frikirke Danmark fik et særligt hjerte for Grønland i starten af 80erne. 2 par rejste til Ilulissat, og startede et socialt arbejde op. Det sociale arbejde, som i mange år blev kendt som Qupaloraarsuuk klubben. Her kom børn, teenager og unge. Og gennem de første mange år blev arbejdet ledt af danske "teltmagere" og volontører. I 1986 blev den første præstefamilie ansat. I løbet af 90´erne voksede et arbejde frem for både børn, unge og voksne, og der opstod et behov for en menighed på stedet. Indtil 2011 var der lønnede medarbejdere i menighedens ledelse.  Nu ledes menigheden af grønlændere, med støtte  fra EFD's grønlandsudvalg i parnerskab med Evangelisk Frikirke Danmark.

 

Gennem flere perioder er der først bygget nyt og senere udvidet for at få en tidsvarende kirkebygning. Det er i dag et dejligt ”hus”, hvor der er plads til både børneaktiviteter og voksenarbejdet. Kirkebygningen har gode forhold, med stor rummelig kirkesal og café. Bygningen rummer endvidere en privat bolig, som udlejes til en familie der er en del af ledelsen.

Uummannaq - kendt som julemandens by

Siden 2015 har Evangelisk Frikirke Danmark støttet en lille "husmenighed" i byen Uummannaq. Der opstod snart et behov for at få egen kirkebygning, for at have plads nok. Husmenigheden havde den vision, at vækkelsen ville starte i Nordgrønland. For indsamlede midler blev det muligt at køb og renovere et dejligt hus til kirkebygning. I sommeren 2017 rejste en flok håndværkere til byen, og huset blev til en dejlig kirkebygning, med muligheder for aktiviteter til både børn og voksne.

 

Ilulissat og Uummannaq er selvstændige menigheder, som EFD støtter, alligevel er der stadig et behov for hjælp til menighedsarbejdet, og derfor er det et stort ønske at nogle fra andre steder i Grønland eller fra Danmark, vil bosætte sig i byerne, og støtte op om arbejdet. Der er behov for både unge og seniorer.

 

Fra grønlandsudvalget vil vi gerne både formidle kontakt og informere om muligheder for at rejse til Grønland.

Billede4.jpg
SÅDAN GIVER DU EN GAVE!

Send din gave til: kontonr. 2374 0370 110 700 eller MobilePay: 300082

HUSK at angive projekt, dit fulde navn og cpr nr. hvis du ønsker fradrag for din gave

Grønland

Tidslinje1.jpg

Grønlandsudvalget

BentFodgaard1.jpg

Bent Fodgaard

Formand for Grønlandsudvalget

Tlf: 2544 4183

AndreasE_edited_edited.jpg

Andreas H Elleby

Medlem

Tlf: 6126 5343

AllanHansen_edited.jpg

Allan Hansen

Medlem

Tlf: 5049 8277

Billund%20Torgunn%20og%20leif%20skov_edi

Leif Skov

Medlem

Tlf: 2141 0421

HJensen.jpg

Hanne Jensen

Medlem

Tlf: 3022 5490

FF_edited.jpg

Flemming Frandsen

Medlem

Tlf: 2383 6033

bottom of page