top of page

Fredens stemme blev fremtidens stemme

Var det en guddommelig indskydelse at Fredens stemme blev fremtidens stemme?

Ingen vidste det – heller ikke det unge missionærpar, der kom til Thailand i 1963.


Kor ved dimissionsfesten på det nye seminar i Phop Prah

Ketty og Viggo Søgaard hed de, og da de startede op med at lære det vanskelige thailandske sprog, var det endnu ikke klart for dem, hvordan deres missionsindsats skulle forme sig.


Gamle radioer

Viggo havde været ansat som telegrafist i Den Kongelige Danske Marine og vidste mere om radioer og deres indretning end de fleste. Det var der hurtigt nogle, der fandt ud af. De kom med deres gamle apparater for at få dem repareret – og her midt i sprogstudier og tilpasning til et østerlandsk samfund groede den idé frem, at de gode nyheder måske ville nå allerlængst ud, hvis man tog radioen i brug.


Gudgiven og genial

Det blev begyndelsen til det radiostudie, der først blev indrettet i et folkevognsrugbrød og siden blev til det mediecenter med navnet Voice of Peace, der i dag står i Chiang Mai.

Her skabes der udsendelser, som millioner af thailændere hver dag har mulighed for at lytte til via radio og diverse sociale medier.


Da Søgaards i begyndelsen af 60’erne landede i Thailand, kunne ingen vide, at medieindustrien i de følgende årtier skulle få den indflydelse og taleret ind i menneskers liv, som den i dag har. Ingen kunne vide at alle 50 år senere ville gå med deres telefon, radio og TV i lommen. Ideen, som Ketty og Viggo fik og forfulgte var både gudgiven og genial.


Frugt

Årtiers arbejde med at fastholde og udvikle Fredens Stemmes produktioner har skabt utallige relationer. En af dem, som vi ofte taler om, er fængslerne i Nordøstthailand.


En anden er den opgave vi har fået i flygtningelejren i Mae La – og som nu også omfatter et teologisk seminar uden for lejren.


En tredje gren er det arbejde vi siden slutningen af 90’erne har udført i Myanmar/Burma. Først via Free Burma Rangers og nu – med hjælp fra Danida – støtte til genopbygning af små landsbysamfund. Dertil kommer, at vi med indsamlede midler i vores kirker og genbrugscentre yder hjælp til udsatte og voldsramte kvinder og piger.


Peter og Tobias i Thailand
Lerlay Kler, Peter, Tobias og Saw Khu Htoo

Update

I marts 2023 var undertegnede i Thailand. Den sidste uge stødte Tobias Nissen til for at deltage i

møder med medarbejdere fra KWEG i Yangon. Dernæst besøgte vi flygtningelejren i Mae La, som var en ny oplevelse for Tobias. Den sidste del af ugen gik med undervisning/besøg på det nye seminar, Kawthoolei Theological Hope Seminar, der er et treårigt tilbud til bibelskoleelever, der gerne vil læse videre.


Seminaret er tilknyttet et universitet i Filippinerne og de studerende kan her vælge mellem tre spor: Et klassisk treårigt teologistudie, et toårigt online studie, der følges af studerende fra mange steder i verden – og endelig et treårigt studie med titlen Socio-Cultural Political Transformation. Det sidste har en helt særlig appel til dem, der bare venter på at komme tilbage til Burma/Myanmar og skabe plads til karenere såvel som alle andre folkegrupper.

Læs mere på www.khts.education


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page