top of page

EFTERSKOLEN LINDENBORG
|   Af Peter GötzSkoletur til Rumænien

I april tog seks elever fra efterskolen Lindenborg til Rumænien for at se ind i det omfattende arbejde som Dorthe og Cornel Pascu gør. Ledere på turen var en af skolens pedeller, Kurt og hans hustru, Merethe.
 

Tid til det der er større

At vise eleverne, hvad de løber for, når der er sponsorløb på skolen og hvor stor en forskel pengene fra julemarkedet kan gøre for andre er vigtigt, siger Kurt, og fortsætter: Mødet med familier der lever i en fattigdom, de aldrig har set, gjorde et kæmpe indtryk på dem. Og det var iøjnefaldende hvad blot et lille stykke legetøj kunne skabe af glæde i et fattigt hjem.

En af opgaverne som vores elever havde, var særdeles grænseoverskridende for dem: at skulle overrække nogle af disse familier en økonomisk hjælp. Men det var en del af opgaven.

Efter turen var formidlingen til de andre af skolens elever meget velfungerende og berørte mange dybt. Alle fik øje på den af skolens værdier, der hedder TID TIL DET DER ER STØRRE.

Ugen efter var der igen sponsorløb og det gav god mening.


Lindenborgdage

I slutningen af juni startede Lindenborgdagene (arbejdsugen) på efterskolen med en hyggelig Skt. Hans aften med grillmad og bål.

Fra mandag morgen til torsdag middag blev der arbejdet igennem, så en lang række planlagte projekter blev nået – både ude og inde.

Alle næsten fyrre deltagere fik opgaver, der passede til overskud og kræfter, så glæden og hyggen ved fællesskabet forblev intakt.

Skolens nye køkkenchef, Klavs, serverede det mest lækre mad morgen, middag og aften.

 

Aftnerne

Alle aftner havde hver deres særpræg med bl.a. besøg i Roskilde Havn for at få en is, aftenkaffe i haven hos Neel og Peter og en aften med forstanderparret, der fortalte om skolens dagligdag.

 

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page