top of page

Hverdagens helte

I forbindelse med årets tilsynsbesøg på Father’s Home havde vi en snak med hverdagens helte; mødrene på børnehjemmet


Et kald

På et tidspunkt sagde Janet, som er en af mødrene på Father’s Home (FH): ”At være mor her er et kald. Har du ikke kaldet til denne tjeneste, klarer du det ikke.” Det, tror vi, hun har ret i. Læs med her:

Dagen begynder kl. 4, hvor mødrene står op, vækker børnene og forbereder deres morgenmad. Der skal koges grød af majs, havre og hvede samt laves kakaomælk. Og alle børn over to år skal op, soigneres og i skoleuniform.Tidligt op

KL. 5 spises der morgenmad, og kl. 6 kører skolebussen afsted til skole med hele flokken. Trafikken er uforudsigelig, så på FH’s skole begynder undervisningen, når børnene kommer.

Når de større børn er af sted, venter opgaverne med de mindste børn og børnene med særlige behov, som der ikke er skoletilbud til. De skal have hjælp til at komme op, blive soigneret og få morgenmad. Og vigtigst af alt skal de have en masse omsorg og kærlighed, så de ved, de er elskede. Og det får de! Synet af Francisca med en ny, lille baby var hjertegribende; ingen baby på jorden får mere kærlighed og opmærksomhed end denne lille dreng, som hun puslede om dagen lang. Og når hun ikke havde hænderne fri, bandt hun ham fast på ryggen, så han hele tiden vidste, hun var hos ham.

Samtidig med dette arbejde med børnene er der oprydning, rengøring og tøjvask at tage sig af. Alle gulve bliver vasket hver dag.


Spande med vand til alt

På børnehjemmet er der indlagt vand, og de har gode vaskemaskiner. I år har regntiden dog snydt dem, og grundvandet ligger dybere end deres rør, hvilket betyder, at de må hente vand fra en brønd i nærheden. På toiletterne står en stor tønde med vand og en spand til at øse med; sådan skyller man ud i toilettet og vasker hænder. I køkkenerne har de spande med vand til madlavning, tøjvask og rengøring. Det gør alt lidt mere besværligt, men når de større børn er hjemme fra skole, hjælper de gerne til. De tager spandene på hovedet og går og sludrer, mens de henter vand.

Kl. 9-10 er der morgenandagt for alle, som er hjemme; mødre, børn og farmpersonale.

Herefter er der hviletid for mødrene. Når børnene ikke har brug for dem. Og når de ikke er ved at lave mad, så de, som er hjemme, kan få frokost. Resten af maden gemmes til skolebørnene, som er sultne, når de kommer hjem ca. kl. 16.45.


Lektielæsning og tak til Gud

Når børnene har spist, går de på biblioteket og laver deres lektier. Isaac, IT-mand og farmer, hjælper børnene med deres lektier og underviser alle over otte år i brug af computerne.

Efterhånden som børnene bliver færdige med deres lektier, er det sengetid, og kl. 20.30 skal de sidste være i seng.

Dagen igennem har der løbende været bønner og takkebønner; for maden, for livet, for skolen mm. Mødrene lærer deres børn at bede og takke. Disse børn er ikke i tvivl om, hvor de kan få hjælp, når livet er svært.

Kl. 21 er det mødrenes tur til at komme i seng. De skal være friske, når babyerne vågner og skal have sutteflaske… Og der er ikke mange timer, inden kl. igen er 4.

”At være mor her er et kald. Har du ikke kaldet til denne tjeneste, klarer du det ikke.”

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Arrow

Comments


bottom of page