top of page

Målet er en menighed i Onesti som vækstcenterVores voksende arbejde i Onesti er i en svær fase – men drømmene er store og visionerne er klare.


Vækst

I Onesti drømmer vi om en menighed, der kan blive et vækstcenter for hele området. Vi ønsker at være en menighed med en klar evangelisk profil, der foruden at møde mennesker med evangeliet om Jesus Kristus, også rækker hånden ud med hjælp til de mange mennesker, der lever i social armod, og som kæmper en daglig kamp for at eksistere.


Men lige nu er der en stor usikkerhed om menighedens fremtidige værested. Ejeren af ejendommen, hvor vi nu holder gudstjeneste, har fået en forespørgsel om køb, fra en af byens store butikskæder.


Vores ønske er, at kunne købe ejendommen, men lige nu mangler vi ca. 2 mio. kr. for at kunne realisere et køb. Vi arbejder p.t. med mulige scenarier for, hvordan vi kan skaffe disse penge.


Menighed med en fantastisk udvikling

Efter at Dorthe og Cornel kom til Onesti i 2006, etablerede de husmenighed i deres eget hjem. I 2012 blev hjemmets fire vægge for trange til menighedsarbejde, så vi lejede et fint rum, hvor der tidligere havde været café. Efter nogle få år der, blev disse rammer også for små, og udfoldelsesmulighederne blev efterhånden meget begrænsede. I 2019 lejede vi en meget ideel ejendom. Her er alle tiders udfoldelsesmuligheder, plads til både gudstjenester, børne- og kvindemøder samt plads til nye fremtidige tiltag.


Camelia mødte Jesus

Camelia Humuzache mistede to børn, da hendes lejlighed udbrændte. Lejligheden lå i en husblok, som er noget af det værste, jeg har set. Det er utroligt, at mennesker kan leve her. Camelia var på sygehuset for at føde drengen Marius, og hendes mand var gået på bar for at drikke. Børnene – en dreng og en pige – mistede livet i flammerne.


Manden flygtede, da han var bange for at komme i fængsel. De har ikke set ham siden. Camelia var i lang tid meget bitter på Gud, men fordi Dorthe, Cornel og Elena blev ved med at komme med hjælp som blandt andet tøj og mad, med omsorg, kærlighed og opmuntring, så begyndte Camelia at åbne sit hjerte for både Gud og mennesker, og hun begyndte at komme i menigheden. Hun er i dag en af de trofaste deltagere ved gudstjenesterne.


Marius er med i skoleprojektet, han går i 4. klasse. Han er en frisk og dygtig elev, og har flere gange repræsenteret skolen ved nationale konkurrencer. En gang imellem samler han 5 – 10 børn og voksne, uden for den blok hvor han bor, og fortæller dem om Jesus.

Et center for evangelisation og nødhjælp

Historier, som den om Camelia og Marius, er der mange af, fordi menigheden prioriterer det sociale arbejde meget højt, og via den støtte, der kommer fra Danmark, har de gode muligheder for at hjælpe mange mennesker. Menigheden ønsker også at samle alle kristne i området til fællesskab og samarbejde. Der inviteres til fælles arrangementer, leder- og bibeluddannelse m.m. Der er virkelig brug for en sådan altfavnende menighed i Onesti.


Menigheden i dag

Til menighedens gudstjenester samles der pt. 50 – 60 personer til bøn, lovsang og fællesskab. En gang om ugen er ca. 20 kvinder samlet til samtale og bøn. Hver onsdag er der børne-teenagesamling. I januar er der planlagt dåb af 8 personer. Det er to familier, menigheden har fået kontakt med, via Cornel’s undervisning på YouTube.


Vi ønsker meget stærkt, at menigheden kan fortsætte deres store og vigtige arbejde. Vi beder for og håber på, at det må lykkes at skaffe økonomiske midler til at købe et sted, hvor menigheden i fremtiden kan have en fast base.

87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page