top of page

Ensomhed er et voksende problem

Magasinet har denne gang stillet Rasmus Elkær Larsen, præst i Frikirken i Aabenraa nogle spørgsmål om, hvad han håber på for den by, hvor han er præst.


Magasinet tager for tiden pulsen på Missionsforbundets lokale kirker og spørger ind til, hvad de håber for deres by – og hvad de kan gøre for at indfri noget af det håb. Hver måned spørger vi en ny lokal menighed


Når du ser på den by, du bor i, hvad synes du så fungerer rigtigt godt?

Jeg er meget betaget af den måde byen hænger sammen på, med gågaden og de små specialbutikker. Livet på gågaden, og rundt i byen bindes sammen af det sønderjyske “mojn”, som man hilser med til både bekendte og fremmede i byen. Det er lige mig. At hilse på rigtig mange af dem, man møder i bybilledet. Og så er der beliggenheden ved vandet. Perfekt.

Hvor ser du de største mangler – hvor trykker skoen mest – og hvad kan det føre til, hvis der ikke kommer ændringer?

Aabenraa er en typisk kommunehovedstad, med en masse små oplands byer og landdistrikter. Det er en kontinuerlig balance at skabe en god sammenhæng mellem Aabenraa som lokomotiv for de mindre byer, samtidig med, at man jo også skal have gode rammer i resten af kommunen. Ensomhed er her et voksende problem, som kirken let kan gøre noget ved.

Hvor ser du kirkernes mulighed for at komme nærmere drømmen om en bedre by at bo i og vokse op i?

Jeg har flyttet mig fra at tænke at kirken skulle opstarte alle mulige tilbud i sine egne bygninger, til at kirken hellere skulle engagere sig i livet i byen.

Der er så mange gode aktiviteter, som vil have stor glæde af involvering af kristne fra kirken. Vi er i kirken rigtig gode til at organisere, men mangler ofte rammer og midler. Det har man allerede i spejderklubben, madklubben eller på det lokale museum. Men dér mangler de ofte ildsjæle.

Lad os som kristne være det salt og lys som vi er kaldede til, og ikke tro at det kun er godt, hvis vi arrangerer det i kirkens bygninger. Mit hovedfokus er fortsat på Børn og Unge.


Som politisk engageret – med plads i byrådet – har du større indsigt end de fleste. Hvad kan du med din baggrund som kristen, som præst og som repræsentant for en mindre frikirke i byen forestille dig at I som kirke kunne rykke ved?

Når man lærer lidt om hvad der foregår i en kommune, så sænker man skuldrene lidt, og kan konstatere at meget godt allerede findes. Mit håb er at kirken i højere grad vil være kerne-kirke i kirkens bygninger, og så engagere sig i alle mulighederne i lokalsamfundet. Men der er altid brug for mennesker, der vil række ud til børn og unge fra selve kirken.

Hvad brænder du allermest for som kristen og som politiker?

At skabe gode rammer for et godt liv. Min brand er den samme som jeg har i kirken, og udfordringerne er også de samme. Mit kald er til byen og området, ikke kun til kirkens medlemmer. Mit slogan er at være for noget (De Gode Nyheder) i stedet for at være imod nogen.

60 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page