top of page

Kan vi leve med forskellighedenSå dejligt et skriv, Gunni, læst med mine øjne - tak for dét.


Jeg begyndte allerede som ret ung højskolelærer at undre mig over, at skriftstedet om, at det er Helligånden, som overbeviser om synd, dom og retfærdighed, ikke syntes tilstrækkeligt til – nå ja, at udvise dén tillid til Åndens liv og vækst og vejvisning i både mit eget og andres liv, som teksten lægger op til...


At vi ikke var bedre til det med at overlade kontrollen med de andres trosliv og vandring til Gud. Som om vi tænker, at vi som en slags tankepoliti må hjælpe Ånden - en ret absurd forestilling.


Leve sammen i forskellighed

Det handler også om rummelighed: Kan jeg være ved siden af og leve med, at du tænker/tror/lever anderledes, går en anden vej med Gud og prioriterer anderledes end jeg selv - uden at jeg føler mig nødsaget til at kalde din måde forkert, for selv at kunne kalde mig rigtig.

Det er ofte en udfordring for os som individer at anerkende, at både mit OG en andens, som er anderledes end mig og mit, kan være rigtigt i Guds og kærlighedens og barmhjertighedens og ydmyghedens meget større perspektiv.

Kan jeg leve med at alting ikke altid handler om, at noget er det rigtige, mens det andet er det forkerte - men at måder, holdninger og mennesker somme tider bare er forskellige!


Det tog mig mange år

Selv har jeg været i de fleste hjørner i mine mange år som kristen - fra bedrevidenhed og stolthed over skyld og skam og afmagt, til dyb tillidsfuld væren hos Jesus, hvilende i Guds hånd - udenfor murene, men indenfor i hjertet.


Dér er jeg nu, ikke med modstand, men med kærlighed og forsoning. Herfra kan jeg trives og være dér og dén, jeg skal være. Og herfra deler jeg liv med de mange andre, der lisom' jeg har oplevet, at skønt vi "var købt til frihed", lod os "spænde i trældoms åg!"


Du har ret i, at vi er mange - mange af os oplevede åget fra ganske små, andre har andre fortællinger. For mange af os tog det mange år og kræfter at turde tro, at det virkelig ER fuldbragt! At nåden VIRKELIG rækker!


Fælles for os er, at Ånden sætter fri - både i og uden for kirkedøren.


Tak for at være så relevant, Gunni Bjørsted - og for din vilje og evne til gå og at blive, alt efter hvad ånden minder dig om! 

Læs den tredje reaktioner her:297 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page