top of page

Flygtningelejren bygger bibelskoler


Dæmning for at skabe vandfald til brug for et vandgeneratorprojekt
At være vidne til opbygningen af et nyt teologisk seminar i Thailand tæt på grænsen ind til Myanmar, er næsten en surrealistisk oplevelse

Af gode grunde har vores engagement i flygtningelejren tæt på grænsen ind mod Myanmar altid hørt ind under DDM’s indsats i Thailand. Lejren ligger jo i Thailand – og adskillige af vores missionsrejser til Thailand har indeholdt et besøg i lejren.

Det vil imidlertid inden så længe være fortid. En eller anden dag vil lejrene langs grænsen blive lukket og beboerne tvunget tilbage til deres hjemland, hvad enten de vil eller ej. Og vi flytter med.


En åben dør

For den platform, som vi dermed får for at forkynde evangeliet i det forslåede og forarmede land, Myanmar, er ganske unik. Det er det både på grund af samarbejdet med vores venner i flygtningelejren, men også fordi vores ressourcer på Fredens Stemme kan bruges, og fordi vi er ved at bygge et brohoved i Yangon via samarbejdet med KWEG, Karén Women Empowerment Group.

Derfor kalder vi os heller ikke længere kun Thailandsudvalget, men Thailand/Myanmar Udvalget.


Bibelskole i Myanmar

I løbet af 2019 erhvervede vores venner på Bibelskolen i flygtningelejren sig et stykke jord inde i Myanmar. Her begyndte de på en omfattende entreprenøropgave med at planere og forberede et areal til en ny bibelskole.

En af udfordringerne har været at lede dele af en flod forbi stedet og opsætte en vanddreven generator som den primære strømforsyning til den nye skole. Arbejdet skred godt fremad, og vi besluttede fra Danmark at hjælpe med indkøb af generatoren.


Covid-19 skubbede nyt byggeri i gang

Så kom pandemien og lukkede grænsen mellem Thailand og Myanmar, og dermed kunne arbejderne fra flygtningelejren ikke længere komme til byggepladsen.

Imidlertid lå der en anden plan og ventede hos lederne på Bibelskolen.


Et teologisk seminar

Sammen med den nationale ledelse af Baptistkirken i Myanmar var lederne af flygtningelejrens bibelskole blevet enige om at bygge et seminar, der skal være en overbygning på bibelskolen og danne ramme om et masterstudie. Dette placeres på den thailandske side af grænsen. Blandt andet for lettere at kunne invitere undervisere fra andre lande.

Da nu det første byggeri er midlertidigt standset, er vores venner i stedet gået i gang med det andet. På godt et halvt år er de nu nået så langt, at vi på billederne derfra kan se, at VVS-arbejdere er gået i gang med toiletter og vaskefaciliteter. Navnet er Hope Theological Seminary, Håbets seminar for teologi.


Mindblowing

På norsk mister man pusten, på dansk taber man vejret, og på engelsk får man nærmest blæst hjernen ud, men uanset så er styrken og målrettetheden og visionen hos vores venner både ufattelig og overvældende. Med midler som de får fra dag til dag, med håndkraft og hårdt arbejde når de energiske medarbejdere de mål, som de sætter sig og er ikke i tvivl om hvorfor: De vil udklække så mange menighedsledere, præster, missionærer, kristne skolelærere, og så videre som muligt for med disse at opbygge deres gamle land.

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page