top of page

Genbrugscenter i 20 årVadum genbrugscenters mål er at yde nødhjælp, støtte forskellige missionsindsatser og fremme genbrugsideen


Den 8. september 2001 slog Vadum Genbrugscenter dørene op for første gang.

Vi var alle utrolig spændte på, hvordan borgerne ville tage imod et genbrugscenter, men det viste sig hurtigt, at vi var velkomne i bybilledet.


Tilladelser og oplysning

Forinden åbningen havde en gruppe arbejdet intenst med at finde butikslokale og få tilladelser i hus fra skat, kommune og beredskab. Vi havde også en stor opgave med at orientere borgerne om vores opstart, for uden varer på hylderne, var der ligesom ingen mening med det hele. Alt hvad vi sælger er doneret til Vadum Genbrug.


Hensigt

Byen og oplandet tog fantastisk god imod os og der var varer i massevis, hvilket stadig er gældende.

For arbejdsgruppen er formålet med en genbrugscenter bl.a.:

  1. At bidrage til nødhjælps- og missionsindsats gennem engagement og økonomisk overskud.

  2. At fremme genbrugstanken ud fra et økonomisk og miljømæssigt hensyn.

  3. At fungere som bindeled mellem Vadum Frikirke og det omgivende samfund.


Vækst

Der har gennem tiden været et kæmpestort engagement i centeret. Alle glædes over at være med til at støtte i vore missionsområder og desuden være mellem dem, der går imod "brug-og-smid-væk-kulturen.

Vi startede i 2001 med et areal på ca. 300 m2 og udvidede fire år senere til ca. 600 m2. I dag har vi egne nye flotte lokaler på 850 m2, hvilket giver stor tilfredshed blandt vore ca. 50 medarbejdere.

Vi har også fået mulighed for at købe en lille lastvogt med lift. Det skåner medarbejderne meget for tunge løft.


Medarbejderpleje

Medarbejdergruppen mødes to gange om året til medarbejder-samlingen, hvor vi løser mange ting. På disse samlinger har vi ofte en person fra arbejdsgrenene til at orientere om indsatsen i Ghana, Thailand, Grønland og Rumænien.

Vi tager på udflugter, holder julefrokoster og samles også til arbejdsdage 1 til 2 gange om året, når der skal gøres ekstra rent, ændres i butikken m.m.


Cafeen

Vores samlingssted for kunder og medarbejdere - cafeen - har grundet Corona været lukket det sidste 1½ år. Vi er glade for at cafeen igen er åben fra september - så velkommen til en kop kaffe.

Vi kommet godt gennem Corona tiden, uden smittede og uden alt for store udfordringer og problemer, men det har været svært med de to nedlukningsperioder.


Varme hænder

Genbrugscenteret drives i det daglige af en bestyrelse. Vi glæder os alle over muligheden for at kunne hjælpe i missions-områderne samt give nødhjælp når katastrofer opstår.

I 2001 stod der i Morgenstjernen: "Vores bøn er, at mange her må møde en oase fyldt med glæde, kærlighed og hænder, der ikke bare rækker varer over disken, men også rækker ud med budskabet om Guds fred og nåde." Det gælder stadig.

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page