top of page

Vidnesbyrd fra Ane Marie og en hilsen fra Ilulissat

Opdateret: 14. sep. 2020


Goddag, jeg hedder Ane Marie Kristiansen. Jeg er en kvinde på 56 år og kommer fra den lille by i Nordgrønland, Uummannaq. I Uummannaq er der en lille menighed tilknyttet INO-kirken, som jeg kommer i.

Min familie er fra Grønland. Jeg er alene, men jeg har en stor familie. Jeg er barn nummer 10 ud af en søskendeflok på 13. Min mor, der har fået alle os 13 børn, blev firs år. Hun døde i 2006. Min far lever fortsat han er blevet tooghalvfems og et halvt år.

Menigheden i Uummannaq startede med at mødes hjemme hos mig. Jeg har været leder i menigheden fra 2010. Der blev i 2011 holdt en officiel indsættelse af mig med henblik på min ledertjeneste ved en gudstjeneste i Ilulissat. - De sidste par år har jeg ledt menigheden i Uummannaq sammen med to andre kvinder: Sara og Amalie.

Det begyndte med at jeg sidste år begyndte at bede Herren om at forny mig. Jeg bad om at blive fornyet som kvinde med nye øjne, nye ører og nyt hjerte.

Ganske kort tid efter ændrede mit liv sig voldsomt. Der skete noget, helt uforudset på arbejdet. Jeg fik et chok og blev sygemeldt. Efter 3 måneders sygemelding blev jeg fyret. Det jeg oplevede i den forbindelse var, at jeg følte mig tom inden i. Det var fuldstændig som om, jeg blev nulstillet.

Et vers, der blev vigtigt for mig i den tid var 5. Mosebog kapitel 7 vers 15, hvor der står ”Ja, Herren vil holde sygdomme væk fra jer. De frygtelige plager, han sendte over egypterne, vil I undgå”.

Det, jeg oplever, er vokset frem i foråret, er at Herren giver mig muligheden for en ny start, et nyt land, en ny livsstil og nye vaner, som han har skabt og kaldet mig til. Han er på min side.

Jeg bad Gud om at blive fornyet som kvinde med nye øjne, nye ører og nyt hjerte. Som ler på drejeskiven er Herren gået i gang med at forme mig, som han selv har planlagt.

Et led i den plan, oplever jeg, er, at jeg skal på bibelhøjskole i Mariager. Det kommende år, bliver en tid, hvor jeg har det for øje at lære Gud endnu bedre at kende. I taknemmelighed for hans nådegave og velsignelser, ønsker jeg, at han former mig - også i min ledertjeneste.

Jeg vil gerne slutte, med at dele nogle vers, der giver mig håb og tro i denne tid. De er fra Salmernes bog kap. 91, vers 13-14 og 15-16:

”Du kan overvinde både løver og slanger og sætte din fod på dem som sejrherren. Herren siger: Jeg redder dem der elsker mig og beskytter dem, der har tillid til mig. Når de kalder, vil jeg svare. Jeg hjælper dem, når de har problemer, redder dem og giver dem oprejsning. Jeg velsigner dem med et langt liv, de skal opleve at jeg frelser dem”.


Må Gud velsigne jer alle!


 


Hilsen fra Ilulissat
På Sommerlejr 2020

Monika Jeremiassen

Den 3. juli tog en gruppe fra menigheden i Ilulissat i 4 joller til hytten i Kangersuneq, menighedens dejlige store hytte.


Her havde de en sommerlejr med godt fællesskab og lovsang. Her om sommeren, hvor der er lyst hele døgnet, lød lovsangen både ude og inde.


Børnehjemmet fra Ilulissat kom på besøg med børn og medarbejdere. De deltog sammen med menigheden en dag i både lovsang og undervisning, og det var godt at møde dem med evangeliet.


Der var ca. 27 personer med på lejren, både børn og voksne.

Monika Jeremiassen

128 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page