top of page

Et nyt kapitel


Kender du til det at sidde med en roman, der med sin historie har fanget din opmærksomhed?

Du har lige læst endnu et kapitel. Det sluttede med nogle ubesvarede spørgsmål. Du fornemmer tydeligt, at der er mere i den historie. Du kan ikke lægge den fra dig. Du må nødvendigvis bladre om og tage fat på det næste kapitel.


Evangelisk Frikirke Danmark

Det er sådan et sted, vi befinder os i som kirkesamfund lige nu. Med udgangen af 2021 sluttede et langt kapitel under overskriften Det Danske Missionsforbund. Men historien er ikke færdig. Det er tid til at bladre om på næste side og begive sig ind i et nyt kapitel, der hedder Evangelisk Frikirke Danmark, som er vores kirkesamfundsnavn fra den første januar 2022.


Du har en rolle

Det er ikke en ny historie, men et nyt kapitel, der tilføjes den historie, du allerede har levet dig ind i. Derfor skal du ikke lægge historien fra dig, men leve med i det, der kommer. Ja, du skal ikke blot leve med i historien, som en læser, der betragter det hele udefra, men du skal være med i det næste kapitel. Du inviteres ind i handlingen. Du får en rolle at spille.


Som i det tidligere kapitel er det naturligvis fortsat Jesus, der har hovedrollen. Det næste kapitel handler om nye fortællinger i hans mission – fortællinger som bliver til virkelighed gennem din og mange andres roller. Sammen skal vi med vore ord og handlinger og gennem vores relation til hovedpersonen ”skrive” et kapitel om, hvad det vil sige at være evangelisk, og hvad det vil sige at være frikirke, og hvad Evangelisk Frikirke får af betydning for Danmark og andre steder på kloden.


Eftertryk

Med navneskifte på kirkesamfundet skifter vi også navn på vores organ. Magasinet er blevet til Eftertryk.

Vi bombarderes dagligt med et væld af informationer. Ikke mindst gennem de sociale medier. Nogle af dem er vigtige, men de fleste er egentlig ganske ligegyldige. Med navnet Eftertryk vil vi lægge vægt på noget, der er vigtigt. Vi vil skrive om den mission, som Jesus eftertrykkeligt bad sine efterfølgere om at udleve i verden.


Eftertanke

Side 2 i Eftertryk har vi valgt at kalde Eftertanke. Her kan du forvente at finde en kort tekst, der lægger op til refleksion og handling, ja, til eftertanke. Med disse linjer opfordres du i dag til at gøre dig nogle overvejelser om, hvad det vil sige at være evangelisk. Jo mere vi bliver bevidste om, hvad det vil sige, jo mere kan vi udleve det i praksis. Når vi gør det, ”skriver” vi videre på den historie som andre har bidraget til før os. Jeg glæder mig til det næste kapitel.

152 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page