top of page

Lige her


Jesus introducerede sine lyttere til et nyt begreb: Guds rige. Det rejste mange spørgsmål – og gør det stadig. Hvad er det for et rige? Hvor er det henne?


En mærkværdig størrelse

På mange måder kan det virke som en mærkværdig størrelse. Det lader sig ikke finde på globussen med al verdens riger, og alligevel er det der. Det har ingen adresse, telefonnummer, e-mail eller hjemmeside, og alligevel er det muligt at finde det. Det er et rige, der kommer engang, og alligevel er der her allerede.


At folkene omkring Jesus og mennesker i vor tid kan undre sig, er helt forståeligt. Jesus præsenterede et rige, som var anderledes end alle andre. Det var ubegribeligt, og dog blev mange grebet af det. Det var usynligt, og dog fik mange øje på det. Det rummede ikke nogen politisk magt, og dog havde det en magtfaktor, som udspillede sig for øjnene af mennesker, en kraft som forandrede menneskers liv.


Et ”rigsfællesskab”

Jesus bragte noget ind i verden, som var og er så anderledes, at det er grænseløst. Dets grænser og begrænsninger lader sig ikke finde. For hvor er Guds rige henne? Det er her og der og alle vegne.

Dermed dannede Jesus et ”rigsfællesskab” med mennesker af alle nationer, etniciteter, tungemål og så videre.

Guds rige er vanskeligt at forstå, og dog tales dets ”sprog” på alle tungemål. Guds rige er et fællesskab af alle, der har ladet sig gribe af det – et internationalt ”rigsfællesskab”.


Tag på opdagelsesrejse

Her i juli måned mødes vi på Sommerstævne, hvor vi vil forsøge at blive klogere på, hvad Guds rige er for en størrelse. Vi vil udforske Guds rige, lære det at kende, og gøre os nye erfaringer med dets virkelighed. Stævnets tema er: ”Guds rige – midt imellem jer”.


Tag på opdagelsesrejse i Guds rige gennem Sommerstævnet, hjemme i din menighed eller på din ferie. Uanset hvorfra du vil udforske Guds rige, vil svaret på spørgsmålet ”hvor er Guds rige?” altid være: Lige her. Guds rige er ikke langt væk. Det er midt imellem os. Hvad betyder det for dig?

46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page