top of page

Senior liv


Seniorerne er tydelige mange steder i samfundet. Også i Evangelisk Frikirke Danmark.

Brian Kjøller, formand for landsledelsen, glæder sig over de mange sprudlende seniorer.


Hvornår er man senior? Jeg er snart 53 år. Er jeg senior? Min mor blev folkepensionist da hun fyldte 65 år. Jeg kan tidligst gå på folkepension som 69-årig. De, som er yngre end mig, kan forvente en endnu højere pensionsalder. Så hvornår er man senior?

Mange i min alder, eller ældre, kalder sig unge af sind – jeg har ikke selv anset mig som ung siden jeg fyldte 30 år. Men senior? Den betegnelse skal jeg lige vænne mig til - når jeg bliver gammel nok.


Politisk anerkendelse

En af de seneste politiske aftaler giver større økonomisk gevinst ved arbejde som pensionist. Det er fordi samfundet kan se en stor fordel ved, at seniorerne fortsat bidrager til fællesskabet. Kirker er et fællesskab for alle, hvor seniorer ofte spiller en stor og meget vigtig rolle.


Ikke kun heppekor Nogle gange kan man få indtrykket af, at når en ny generation overtager opgaverne og ledelsen i menigheden, så er seniorernes funktion ændret til at heppe på og bede for den nye generation.

Det kan det også være, men seniorlivet kan være så meget andet. Vi har i virkeligheden det helt rigtige grå guld i vore kirker, og seniorgruppen ser ud til at blive større og større.


Lokale senioraktiviteter

Mange af de lokale menigheder i Evangelisk Frikirke Danmark har et stærkt lokalt seniorarbejde, hvor der sker mange gode ting.

Seniorgrupperne sprudler med aktiviteter som foredrag af interessante personer, udflugter til historiske steder, osv. Fx var Strandvejskirken i Humlebæk stopfuld, da de havde Hans Jørgen Bonnichsen (tidl. leder for Politiets Efterretningstjeneste) på besøg.

Vanløse Frikirkes model med mand-dage er også en sjov idé, hvor gruppen foruden at vedligeholde kirkebygningen tager på udflugter til en masse spændende steder, og vist nok også spiser en del god mad.

Seniorer er i flere menigheder aktive i genbrugsbutikker, som samler mange, mange penge ind til International Mission.


Åndelige forældre

Seniorer er også vigtige åndelige forældre. Jeg tror, de fleste af os har nogle ældre venner i kirken, som vi betror os til og spørger om råd fra. Ergo - seniorerne er vigtige for os alle.


Seniorer på selvstændigt spor

I mange år har der været afholdt succesfulde seniorlejre i vores kirkesamfund, men ikke de seneste to år på grund af Coronapandemien. Vi ved, at mere end 80 % af de tidligere deltagere, meget gerne vil med på seniorlejr igen.

De tidligere lejrteams har gjort et fantastisk arbejde gennem mange år, men synes ikke de længere kan stå for disse lejre med den tilstrækkelige energi. Tak for indsatsen, men hvad gør vi så nu?


Evangelisk Frikirke Danmark stiller forslag på årsmødet 21. maj i Vanløse om oprettelse af et nationalt SENIORSPOR – Og med dette også et ønske om at Seniorlejrene bliver genoptaget.


Læs mere i næste måneds EFTERTRYK

46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page