top of page

VELLYKKET LEDERDAG I AARHUS

Opdateret: 9. feb. 2023


Landsledelsen for Evangelisk Frikirke Danmark havde en meget heldig hånd med tilrettelæggelsen af lederdagen i Aarhus den sidste lørdag i januar.


Der var da også en flot tilslutning fra de allerfleste lokale kirker, så der var max. pres på lokalerne og måltiderne med de næsten hundrede deltagere.

Har vi eller er vi?

Ib Sørensen brugte formiddagen på at stille mange spørgsmål om frivillighed og vores forståelse af det begreb. Er frivillige nu blevet noget vi har, spurgte han. Var det ikke sådan engang, at vi alle i en frikirke var frivillige. At vi som frikirker var et fællesskab af frivillige - allesammen?


Den gode sag

Den meget levende og muntre foredragsholder, der til daglig er lærer på 3xK uddannelsen, stillede også spørgsmål ved, om ’mangel på frivillige’ skyldes manglende engagement eller i virkeligheden fordi sagen, som vi vil have folk til at engagere sig i, ikke er god nok.


Homoseksualitet

Eftermiddagen kastede os først ud i et par timer, hvor generalsekretær, John Nielsen, i et velforberedt oplæg ledte os gennem de klassiske synspunkter om tro, kirke og homoseksualitet, afbrudt af nogle gruppesamtaler.

En af de efterfølgende reaktioner var, at nok fik vi at vide, hvor FrikirkeNet og John Nielsen stod i spørgsmålet, men uden at der egentlig var en rimelig plads til og argumentation for et divergerende synspunkt. Måske var det i den givne stramme tidsramme næppe heller muligt.


Drømmene

Dagen sluttede med en sjov og kreativ afdeling, hvor vi to og to og i grupper og på kryds og tværs delte vores drømme med hinanden – alt sammen som en opmuntring til at vi som enkeltpersoner som lokale kirker og som kirkesamfund skulle holde fast i vores drømme – og gøre hvad vi kan, for at føre dem ud i livet. Svend Jensen, præst i Haderslev, Ruth Cilwik og Rikke Obasi fra Landsledelsen sørgede for oplægget.

156 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page